U bevindt zich hier:Home/Camping

Camping

Camping Yn ‘e Finne, It moaiste plakje fan Fryslân! Onze camping kenmerkt zich vooral door het rustige en kleinschalige karakter. We bieden royaal opgezette kampeer plaatsen aan welke voorzien zijn van water en elektra.. Ook campers zijn bij ons van harte welkom! Onze verharde camperplaatsen  zijn ook voorzien water en elektra.

De camping ligt deels rond en achter onze grote stelpboerderij net buiten het pittoreske plaatsje Balk. De camping biedt uitzicht op een schitterend landschap. De boerderij is niet meer agrarisch actief. Ons sanitair gebouw is voorzien van ruime toiletten en douches.

Al het goede wat Gaasterland u te bieden heeft, ligt op korte afstand van onze camping. Op loopafstand vindt u het strand aan het Slotermeer voor een verfrissende duik of een bezoek aan het bijbehorende paviljoen. Stapt u op de fiets, dan bent u in enkele minuten in het centrum van Balk welke zich kenmerkt door de vele historische panden. Fietst u nog even door, dan komt u in onze mooie bossen en kunt u één van de vele fiets of wandelroutes volgen.

Door de ligging van onze camping kunt u ‘s avonds genieten van een prachtige zonsondergang en wordt u ’s ochtends gewekt door de vele zangvogels. Kortom een geweldige camping om even heerlijk tot rust te komen.

Omgeving

Balk

Balk is één van de schilderachtige dorpjes gelegen aan de rivier De Luts. Balk is een gezellig dorp waar prachtige 17e en 18e eeuwse trap- en halsgevels te bewonderen zijn. In het centrum van Balk kunt u uitgebreid winkelen. Voor een hapje of drankje kunt u terecht in één van de gezellige restaurants. Voor de jeugd zijn er discotheken en bars aanwezig.

Gaasterland

De naam Gaasterland is ontleend aan de gaasten. Dit zijn hoge keileem en zandgronden, opgestuwd door Scandinavisch landijs zo’n 135.000 jaar geleden.Deze gaasten liggen tussen het open polderlandschap van de Friese meren en de grote watervlakte van het IJsselmeer en zorgen voor een sterk golvend landschap. Staand op de hooggelegen punten heeft u schitterend uitzicht over land en water.

Kenmerkend voor de gemeente Gaasterland is de veelheid van bos en water. Dit maakt Gaasterland uitstekend geschikt voor de recreatie. Te meer omdat deze combinatie van bos en water aan ons gebied een aantrekkelijk en een van de rest van Friesland afwijkend karakter geeft. De rijke historie van Gaasterland laat zich als het ware aflezen van de vele monumentale panden die u er aantreft. Vooral in Balk en Sloten vindt u vele prachtige trap- en halsgevels. Daarom is de oude kern van Balk aangewezen als beschermd dorpsgezicht en de gehele oude stadskern van Sloten als beschermd stadsgezicht.

De Luts

De Luts, is een klein riviertje dat vroeger het water van de hoge Gaasterlandse gronden afvoerde. Later werd de Luts gekanaliseerd, en werden diverse streekproducten hierlangs vervoerd. Vandaag de dag is de Luts alleen nog maar voor de pleziervaart opengesteld. De Luts is tegenwoordig een verstilde, met lindebomen omzoomde gracht. Als haar water zo stijf bevroren is dat ze de rijders van de Elfstedentocht kan dragen, wordt zij voor even één van de drukste grachten van ons land.